Rennesøy

Et svært forpliktende slagord gjør André (38) trygg på veien


Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

André Svardal har vært yrkessjåfør i 18 år og har sett mye rart i transportbransjen. Selv har han aldri følt seg utrygg. Det skal et meget fruktbart samarbeid ha mye av æren for.

– Vi har et stort ansvar langs veien, så det er godt at ting er på stell og at sikkerheten blir ivaretatt, sier André Svardal mens han laster bilen full av varer på den gigantiske godsterminalen på Ganddal i Sandnes.

38-åringen har vært lastebilsjåfør de siste 18 år og har tilbakelagt en haug med mil langs veien. Han er stolt yrkessjåfør for Rennesøy Trafikk, det 85 år gamle transportselskapet som har nærmere 90 biler på veiene i hele Norge.

Andre

Bedriften ble kåret til årets transportør i Norge i 2018 og arbeider etter slagordet «Tvers igjennom skikkelig». Mye av årsaken til at de klarer å leve opp til det, er samarbeidet de har med Transportkompetanse Haugesund AS, et selskap under TK Gruppen.

 Vi blir passet veldig godt på av Transportkompetanse og TK Gruppen. Det er mye å forholde seg til som yrkessjåfør, så det er veldig greit at vi har dem til å ivareta oss. De ringer ikke for å ta oss, men for å hjelpe oss, sier Svardal.

Ikke noe å tulle med

En av flere tjenester velrennomerte Rennesøy Trafikk benytter fra TK Gruppen er TK Internkontroll. 

– Den kvaliteten de har på oppfølging av kjøre- og hviletid, har utvilsomt en stor verdi for oss. Det betyr mye for oss at dette er på stell. Det er ikke noe venstrehåndsarbeid og absolutt ikke noe vi skal tulle med, sier Egil Torgersen, daglig leder i Rennesøy Trafikk.

Alle som driver med transport er underlagt en betydelig rekke regler, lover og forskrifter. Disse skal følges, og ikke minst skal det dokumenteres at en har oppfølgning av at dette etterleves og forbedres gjennom selskapets internkontroll.

– Det å kjøre en lastebil er noe av det enkleste en sjåfør gjør. Det er enormt mye som skal samsvare utover det å sitte bak rattet, så det er veldig fint å få hjelp til internkontroll, sier Egil Torgersen.

I tillegg til TK Internkontroll har Rennesøy Trafikk siden 2018 hatt suksess med tjenesten IF TK.

– Tidligere hadde vi altfor mange skader på bilene våre. Derfor startet vi et samarbeid med TK Gruppen og tjenesten IF TK. Det var full klaff, sier Torgersen.

Gjennom tjenesten jobber Transportkompetanse tett sammen med kunden med målsetting om å sette skadeforebygging på agendaen og redusere antall skader og skadeutbetalinger.

Vi fikk et resultat som var helt fantastisk. Uhell kommer vi naturligvis fortsatt til å ha, men samarbeidet med TK Gruppen og fokuset på skader og kjøreatferd har hjulpet oss betydelig, sier Torgersen.

Årlig på kurs hos TK Gruppen

Hvert eneste år er flere av de 100 sjåførene hans på kurs og etterutdanning i regi av TK Gruppen.  

– Det er viktig for oss å heve kompetansen til yrkessjåførene. TK har kompetansen og veldig flinke folk. De kan dette, og vi vet at det blir gjennomført på en god måte, sier Torgersen.

Tilbake på godsterminalen i Sandnes er André Svardal ferdig med å laste dagens varer på lastebilen, og kjøreturen kan trygt begynne. Vel vitende om at jobben han gjør er tvers igjennom skikkelig.