EIRIK

Eirik Har siden 2013 vært instruktør for TK Kurs og fra 2015 som konsulent i Transportkompetanse Haugesund AS.


Vi er godt i gang med å presentere våre supre transportkonsulenter og først ut i 2024 er en grådig blid bergenser – Eirik Søgnen.


Hva er din bakgrunn og erfaring?

Jeg jobbet som lærling i HSD fra 2001 til 2003. Etter det jobbet jeg ca. et år for en transportør som kjørte for HSD. Da kjørte jeg en del linjebil mellom Bergen og Stavanger og litt langtransport blant annet. Deretter kjørte jeg for en enbilseier i Tollpost, før jeg fra første januar 2005 startet i Suldal Transport. Der ble jeg frem til jeg startet i Transportkompetanse. Jeg starter først som instruktør på Modul 5 for TK Kurs i 2013 og fra første mai 2015 ble jeg fast ansatt.

Jeg trivdes veldig godt med det praktiske som sjåfør, og jeg har kjørt mye rart for forskjellige og også jobbet litt som utleiesjåfør innimellom. Jeg har vel kjørt det meste for de fleste, kan en si.

Til slutt ble dette med små barn og nattekjøring etter hvert lite forenelig, så da måtte jeg finne meg en jobb på dagtid. Da kom jeg i snakk med Bjørn Arne Steinsland og det var inngangsbilletten til Transportkompetanse. Her driver jeg med litt YSK, internkontroll, Volvo sjåføropplæring og Volvo Connect. Jeg syns den kombinasjonen er veldig kjekk og jeg liker veldig godt dette med Volvo, da det er en direkte link til det jeg kommer fra. Jeg syns jo det å kjøre fremdeles er veldig kjekt, så jeg kjører litt for Nor-Log når jeg har tid.

Hva er dine styrker og svakheter som konsulent?

Jeg tror en av mine største styrker er nok at jeg har kjent på hvordan det er å være sjåfør. Jeg kan tilnærme meg sjåførene som en av dem og formidle det tunge regelverket på en måte som gjerne er lettere å forstå. Enkelte forskrifter og paragrafer kan være vanskelige å tolke, til og med for oss. Det samme gjelder også på YSK- kursene - at jeg er en av dem og ikke over dem. Vi er på lag alle sammen og jeg prøver å formidle budskapet slik at det blir oppfattet rett. Det synes jeg er viktig.

En svakhet er vel at jeg ikke har vært særlig skoleinteressert, og det å fordype seg i tørt materiell kan være utfordrende. Det kan være tungt å lære nye ting. Når det er sagt, så tror jeg at jeg har «knekt koden» på det etter hvert.

ysketter.2e16d0ba.fill-1920x680

Hvordan vil du beskrive din arbeidsstil?

Du må jo være litt på, men det er viktig å være høflig og grei. Det gjelder å forsøke å bli kjent med kunden og forstå hva behovene deres er, men også være den som skrur litt til når det trengs. Målet vårt er jo å skape en forbedring. Da må du skape en tillit hos kunden som gjør at de faktisk hører på deg og at de tror på deg. Det det er jo viktig. Hvis ikke så når du ikke inn til dem.

Hva motiverer deg?

Det at det er kjekt å jobbe i lag med både kollegaer og kunder, enten det er kursdeltakere eller TKI-kunder. Det å ha kontakt med mennesker, og ofte med en felles interesse for transport i en eller annen form. Og så er det jo kjekt å treffe igjen folk du kjenner fra tidligere.

Vi har det stort sett veldig gøy sammen på jobb, og jeg synes det skal være gøy å komme på jobb. Vi skal ha en lett og ledig tone, selvfølgelig med mye humor. Faglig så er det jo at læringskurven her er ganske bratt, og kombinert med det vi driver med, så holder vi oss godt oppdatert til enhver tid.

Og så er det viktig for meg å hjelpe kunder. At du ser at du har skapt en forbedring. Å føle at du er til hjelp, og at noen har bruk for deg. Og at det jeg produserer gir avkastning. For du vet at hvis ikke firmaet tjener penger på oss og det vi gjør, så har ikke vi noe jobb å gå til.

Eirik S1

5 kjappe:

Favorittmat og drikke: Jeg er jo glad i grisemat, men når jeg er ute på restaurant så bestiller jeg ofte fisk. Jeg er dårlig på å lage det selv hjemme, men jeg er veldig glad i det ute. Men alle som kjenner meg vet at det er Maxboller som er min favorittrett. Det hadde vært i alle år så jeg tør ikke si noe annet. Favorittdrikken er Pepsi Max. Jeg drikker uhorvelig lite alkohol. Det er Pepsi Max som er min svakhet.

Hobby: Jeg har båt(er) og liker å gå ut på og fiske og kjenne den friske sjøluften. Ellers liker jeg å både spikre og mekke. Campinglivet er også viktig for meg, da vi reiser en del med campingvognen. Det å oppleve nye plasser er alltid kjekt.

Favoritt tv-serie/film: Favoritt tv-serie er Breaking Bad uten tvil. Når det gjelder film, så er jeg jo svak for Olsenbanden. Det er vel noe jeg bærer med meg fra barndommen. Og så setter jeg pris på en god film med Denzel Washington.

Bok eller podcast: Podcast.

Anbefalt reisemål: Jeg er ikke et sydenmenneske og jeg er veldig glad i å reise i Norge/norden. Men favorittreisemål er vanskelig å si. Jeg er veldig glad i Nord Norge og Lofoten, og så er det jo mye fint i norske fjellheimen.