Jon1

Jon har en allsidig bakgrunn og har siden 2010 vært konsulent i Transportkompetanse Haugesund AS.


Vi vil i løpet av 2023 og 2024 presentere våre fantastiske transportkonsulenter og nå er turen kommet til den sindige hallingdølen Jon Bryøen.


Hva er din bakgrunn og erfaring?

Jeg kommer fra Hallingdal og jeg bor på Ål i Hallingdal.

Jeg har bakgrunn i fra forsvaret og er utdannet trafikklærer alle klasser. Jeg jobbet som trafikklærer på tunge kjøretøy i 5 år, og har jobbet som konsulent i Transportkompetanse i 13 år.

Hva er dine styrker og svakheter som konsulent?

Jeg kan vel litt om alt og jeg har vært borti stort sett alle fagområder, men hovedvekten er jo på internkontroll og flåtestyring for Volvo. Jeg har vel relativt god oversikt på dette med kjøre- og hviletid og digitale fartsskrivere og arbeidstid.

Det er jo det med dette vi driver med, at det alltid er ting som utviklet seg. Nå har jeg jo vært heldig og fått være med i en del år, så hvis jeg ser tilbake til når jeg startet så har det jo skjedd store endringer i våre fagområder.

Jeg kunne godt tenkt meg litt faglig påfyll på en del områder. Kanskje ta litt videreutdanning for å få litt mer formell kompetanse innenfor HMS, da mye av det vi driver nettopp er knyttet til det.

Hvordan vil du beskrive din arbeidsstil?

Jeg stiller krav til kundene mine. Jeg er ganske hard på det og prøver å legge et nivå for kunden som mulig for de å strekke seg etter. Det er ikke sånn at vi trenger å være «top notch» etter 2 måneder - det må være realistisk i forhold til utgangspunktet til kunden, men samtidig må man kunne stille krav og si at målet må være at vi kommer dit. Men om vi kommer dit i løpet av et halvt år eller i løpet av et år, det blir litt opp til kunden.

Det er jo jobben vår som konsulent å kartlegge kunden og finne ut om vi skal gå raskt eller sakte frem. Og om vi skal leie de i handa eller om de skal være selvstendige.

Kommer du inn i en stor bedrift med HR-avdeling og KS-avdeling osv, så snakker vi om noe helt annet enn en liten bedrift med 5-6 biler. Da må du kanskje være HMS-avdelingen for bedriften.

Jeg er opptatt av at kundene må være med på den reisen som dette egentlig er. De sitter jo med ansvaret til slutt. Det er jo ikke sånn at vi er et forsikringsselskap der de kjøper en kaskoforsikring hos oss og så går alt bra. Det er ikke sånn det virker

Hva motiverer deg?

Det at det stadig er nye utfordringer og problemstillinger. Og det å bygge videre på den kompetansen vi har og så greie å sette sammen nye element hele veien. Da har vi utvikling.

En annen ting er jo at det i Transportkompetanse er lagt til rette for at vi kan utvikle ting selv. Da er det er egentlig opp til oss selv og komme med forslag, noe som ledelsen er positiv til. Og så får lov til å lage egne, nye løsninger. Det er jo veldig inspirerende å jobbe i en sånn bedrift.

Jon trives godt til fjells

5 kjappe:

Favorittmat og drikke:

Torsk og Skrei. Gjerne med en god hvitvin til. Da er vi i mål.

Hobby:

Ski og kiting, og trening.

Favoritt tv-serie/film:

Sopranos. Har sett den fem ganger.

Bok eller podcast:

Da blir det bok. Godt å ha noe håndfast å holde seg fast i.

Anbefalt reisemål:

Italia. Case closed.