sal1v23

Stein Arild er et ganske nytt ansikt her hos oss, da han startet som konsulent i Transportkompetanse Haugesund AS nå i september.


Vi vil i løpet av 2023 og 2024 presentere våre fantastiske konsulenter, og sist ut i år er den dypt-dykkende erkebergenseren Stein Arild Longberg.


Hva er din bakgrunn og erfaring?

Jeg har jo drevet med litt av hvert, men lengst har jeg vært i transportbransjen. Jeg begynte å kjøre en containerbil lokalt i Bergen og på kysten i 2008 for Skaar Trans. Deretter begynte jeg på langkjøring for et firma i Stavanger som het Høiland før jeg endte opp hos SR Transport på base-kjøring.

Jeg hadde meg en tur innom oljebransjen og jobbet med H2S og gass sikkerhet. Så ble det nedgangstider der og da gikk jeg tilbake til transportbransjen og kjørte kranbil i et års tid for jeg endte opp som trafikkleder i Suldal Transport. Der var jeg i 5 år før jeg gikk til Schenker og jobbet som befrakter der i 2 år.

Etter en permittering pga. nedbemanning i Schenker var jeg i Nor-log en kort periode før jeg endte opp her i Transportkompetanse Haugesund.

Hva er dine styrker og svakheter som konsulent?

Jeg har ikke vært her så lenge. Jeg startet først i september så jeg jeg har ikke fått avdekket alle styrker og svakheter enda.

Jeg er en sosial person som kommer lett i kontakt med folk, og jeg er trives egentlig med krisehåndtering – jeg liker når det skjer ting. Jeg liker også veldig godt å være ute hos kunder og treffe de ansikt til ansikt. Det mener jeg er viktig for å få god kontakt med dem og for å kunne hjelpe dem best mulig. Man skal og være en kontakt for kundene. Slik at de føler de kan ringe meg når som helst for å få hjelp. Og at jeg alltid skal strekke meg langt for å hjelpe kundene best mulig.

Når det gjelder svakheter, så er jeg er jo litt distre da. Jeg bør jo helst ha 3-4 notatbøker. Hvis ikke det blir notert ned et sted så er det fort gjort at det blir glemt. Jeg jobber kontinuerlig med meg selv og passer på å notere ned alt.

Hvordan vil du beskrive din arbeidsstil?

Jeg tenker at jeg tilpasser meg til hver enkelt kunde. De som er mer «på» og har ting på stell er jeg kanskje litt mer tilbakelent til da de er mer bevisst selv når de trenger meg, mens de som gjerne trenger litt mer rådgivning og back-up er jeg ekstra på for å få de i gang. Man må rett og slett være litt ivrig på å hjelpe de å få orden på de utfordringene de måtte ha.

Jeg har vel ikke fått tid til å være streng med noen enda, men jeg vil jo tro at jeg kanskje må være det gang i fremtiden. Jeg er veldig på å følge kundene opp på de tingene vi blir enige om at vi skal gjøre. Det er viktig for meg å passe på at det blir fulgt og, for kundenes del, at vi får på plass de tiltakene vi blir enige om.

Transportbransjen er jo en bransje der det skjer veldig mye så det er veldig lett for at ting blir satt til side og glemt over tid. Dette er gjerne ikke det som er viktigst der og da, og da er det min jobb å passe på at det blir fulgt opp og at kundene får ting plass så raskt som mulig.

Hva motiverer deg?

Det motiverer meg at kundene ser verdien i det jeg gjør for dem og det motiverer meg å hjelpe. Jeg synes det er kjekt med utfordringer og det er det mye av i denne jobben her. Siden jeg er helt fersk i denne jobben, så ser jeg disse utfordringene som en viktig del av utviklingen min som konsulent.

Det motiverer meg å kunne utvikle meg og få påfyll av ny kunnskap, som det har blitt veldig mye av nå i det siste.

1701206119042

5 kjappe:

Favorittmat og drikke:

Det er mye å velge mellom, men favorittmat må være napolitansk pizza. Det er det aller beste jeg kan få. Drikke er Pepsi max uten tvil. Noen mener det er en stor last, men jeg vil si det er en viktig del av livet.

Hobby:

Jeg har er en veldig stor hobby, og det er et fotballag som går i rødt. Sportsklubben Brann har alltid vært en stor del av livet mitt helt siden jeg var liten. Jeg har nærmest vokst opp på tribunen der, så det er det er en stor, stor hobby for meg. I tillegg er jeg en ivrig sportsdykker.

Favoritt tv-serie/film:

Band of Brothers- uten tvil.

Bok eller podcast:

Hmm. Jeg må si bok.

Anbefalt reisemål:

Bergen - Verdens beste by! Det bare må bli Bergen. Eventuelt Hellas som en god nummer 2.