Tina

Tina Har vært med oss siden 2012. Først som trafikklærer i Haugaland Transportskole AS og fra 2019 som konsulent i Transportkompetanse Haugesund AS.


I månedene fremover vil vi presentere våre fantastiske transportkonsulenter og først ut er solstrålen fra Haugesund, Tina Barane.


Hva er din bakgrunn og erfaring?

Som formal bakgrunn er jeg utdannet radiograf og trafikklærer. Siden 2006 har jeg vært trafikklærer på lette klasser. Etter flere år som trafikklærer begynte jeg å gå mer inn i rollen som kursinstruktør. På grunn av min helsefaglige bakgrunn startet det aller først med førstehjelpskurs, og etter hvert så begynte jeg å instruere i de andre modulene.

I dag jobber jeg som konsulent for i Transportkompetanse, hvor jeg jobber med som nevnt undervisning YSK, oppfølging av bedrifter på lovverket og ulike trafikksikkerhetsprosjekter. Trafikksikkerhet er et område jeg brenner for.

Hva er dine styrker og svakheter som konsulent?

En av mine styrker tror jeg er at jeg er tydelig i formidlingen. Jeg forsøker å forklare ting på en forståelig måte, både muntlig og skriftlig. Jeg har også en evne til å lytte til kunden og forstå deres behov. Jeg er tilgjengelig og hjelpsom, og jeg er alltid på jakt etter måter å forbedre kundenes opplevelse på.

En av mine svakheter er at jeg noen ganger kan slurve litt med å ta notater. Jeg er redd for å glemme ting, så jeg prøver å huske alt i hodet. Det er ikke alltid så lett, spesielt i en hektisk hverdag kan det være vanskelig å huske alle detaljer. Jeg jobber med å bli flinkere til å notere, og jeg ønsker å være enda tettere på kundene. Jeg er glad om de "maser" på meg, da vet jeg at de er «på».

Konsulentbransjen er veldig bred, så det er vanskelig å bli god på alt. Alle har sine styrker og svakheter, og det er viktig å finne de områdene man er god på og det som interesserer en. Jeg jobber alltid med å forbedre meg på de områdene jeg er mindre god på, men jeg er heldigvis ikke alene. Jeg er takknemlig for at jeg har kollegaer som er flinkere på andre ting enn meg, og vi kan støtte hverandre. Det er bra å kunne samarbeide med andre for å gi kundene den beste mulige tjenesten.

IMG_8649 1

Hvordan vil du beskrive din arbeidsstil?

Jeg er en person som liker å ha en plan, men jeg er også fleksibel og tilpasningsdyktig. At det er litt allsidighet og variasjon er fint. Jeg liker å kommunisere godt med andre, og jeg er ganske visuell når jeg skal forklare ting. Jeg tror det er viktig å være åpen for nye ideer og å ta utfordringer. Det er viktig å være litt spontan i forhold til hvordan kunder og elever reagerer.

Hva motiverer deg?

Det er viktig for meg at jeg utvikler meg hele tiden, blant annet ved å bygge på med litt studier og slikt. Jeg blir motivert av å utvikle meg faglig og personlig. Jeg liker å lære nye ting og å bli bedre på det jeg gjør. Det skjer mye i faget, særlig med tanke på teknologi.

Jeg blir selvfølgelig også motivert hvis kundene er fornøyd og at de bruker meg aktivt. Jeg liker de kommer til meg heller enn at jeg må mase på dem. Det er veldig givende å føle at du kan være til nytte og at kundene ser på deg som en ressurs de trenger. Når jeg kan bidra til at kunder og elever er fornøyde og når jeg kan skape engasjement og positivitet i kursene mine, føler jeg meg virkelig til nytte.

5 kjappe:

Favorittmat og drikke: Åh, det er vanskelig å si for jeg er så sykt glad i mat. Jeg gjør research hver gang jeg skal ut å reise og jeg liker å prøve ny mat. Det er vanskelig å finne en klar favoritt, men jeg liker å lage til tapas når jeg har besøk. Jeg drikker stort sett vann og kaffe til vanlig, men et glass øl eller rødvin kan være greit.

Hobby: Mat er jo en hobby. Så er trener jeg en del, både løping og en del styrketrening. Også trives jeg på ski, både bortover og nedover. Og så er jeg glad i å gå tur i fjellet. Og jeg er veldig glad i musikk.

Favoritt tv-serie/film: Den absolutte favoritt tv-serien er “Sex and the City”, og så er jeg glad i litt forskjellige filmer, men filmer med Jack Nicholson i hovedrollen står høyt. Ellers er det en liste med klassikere til jul

Bok eller podcast: Ja takk, begge deler. Jeg leser litt bøker innimellom og hører sporadisk på podcast.

Anbefalt reisemål: Her er det mye å velge i. Jeg liker å reise til storbyer. Har flere favoritter som f.eks. New York, Dublin og København. Italia er også fantastisk. Og så har vi jo vakre Lofoten, der kunne jeg tenkt meg tilbake til.